виж Количката е празна

Новини

23 февруари 2019

Баракуди в спокойни води на b8max Angry Gar.

Този риболов беше от предния път, но не се направиха хубави снимки тогава и не съм го споделял, но има какво да се каже.
Решихме да пробваме баракудите. Настоявахме над час на воблери тип баракуда килъри, дето се вика извадили не по една и две риби. По принцип риболова на баракуда не е моя любимо занимание, най-вече поради често изискваната супер бавна проводка, толкова бавна, че да заспи човек прав и да му се отврати риболова. Случвало ми се е да ловя и баракуди на проводки с нормално темпо, но по-често си искат много бавни, което ми е неприятно като риболов. Този ден стигнахме до извода, че баракудите не са около нас, но видиш ли точно преди да се откажем се чу едно пляскане – давай наново настоявай – нищо, малко по-късно пак изпляскване – отново нищо, след което решихме да тестваме какво се случва на игли. 
Гар супер бавна проводка с огромни глайдове и микропаузи между глайдовете. Нямам думи да опиша какво последва след като вкарахме тази тактика. Бараки да атакуват бетер лефери не бях очаквал да видя. Атаки на 2+кг баракуди, които се засилват от дълбокото и се изстрелват целите във въздуха на 1+м над водата. Невероятно шоу. Имахме 2 синхронни удара в един и същи момент на две успоредни примамки 2 големи бараки излетяха във въздуха на метър над водата като на олимпиада по синхронно плуване от една посока със еднакво изложение във въздуха и се приземиха отново едновременно. Няма такава гледка просто. Често не успяват да уцелят примамката, но екшъна е страшен. Аз заковах една барака, която удари по същия начин със скок на метър над водата и в момента на летежа виждам как Гара е на главата й – засякох я докато е във въздуха, бараката летеше странично на мен, след засечката се приземи с главата към мен. Невероятно изживяване. Ударите бяха десетки, двама души закачихме над 10, но извадихме 5 риби и си тръгнехме, като това беше 3-ти за мен риболов за кратък интервал от време, в който си тръгвам при все още продължаващ риболов, но поради хванати доволно риби и напълно задоволен от към емоции и вече с леко надвишена норма в кг-мите с последните 2 риби, които извадихме.

Хората след нас и те си хванаха на същата споделена вече с тях тактика.

Гар лимонада е новият баракуда килър в арсанала ми!