виж Количката е празна

Новини

23 февруари 2019

Сто лефера на повърхностни примамки Глава Втора

За този ден в предния пост споменах, че ползвах тройки с прави остриета и това са тройките за тази примамка(Angry Gar) в режим удар от дразнене, за следващия ден вече писах, че имах доста празни удари на куки с подвити остриета. Рибата влезе пред нас, но беше много предпазлива защото на периметър от 70-80 метра 11-12 спинингиста бомбардираха в буквалния смисъл, а срещу нас на 40-60 метра от там където ни падаха примамките се прибираше 500 метрова мрежа хоризонтално на брега. Класика, чудиш се защо изобщо си там, рибата притисната от всякъде, дори си мислих, че едва ли изобщо може да се надявам на нещо в тази обстановка. Този ден настоявах на Angry Gar, на Савиджа, на Ima Popkey, бей ръф 135. Покрай мен от непознати видях, че се хвърляха миноу воблери от 140 до 190, булдо с раглу, савидж копие на пачинко, попери, по далечните не ги видях с какво бомбардираха, но беше шумно, мисля че имаше друга игла в края, но не знам каква. Аз имах точно 5 удара в 5 проводки, всичките на Gar-a и извадих 4 леферчета. Изводите до които достигнах и си запазих са 2. Колкото и нескромно да звучи, ако ще рибите да са пред теб, ако не си подготвен с каст дистанция, правилната примамка и правилната проводка за условията, верните куки и въдица, в смисъл на тест/акция – оставаш капо. Така се случи с всички други 10-11 момчета на брега. Никой нищо, дори атака, освен Васил. Включително моя колега Васил хвърлящ точно до мен остана капо, стигаше дистанцията, дори по-голяма от мен със Зенака. Васил е талант на тема каст, мята много, ама много далеч, невероятно ускорява и натиска бланката това момче. Беше си извадил Евъргриина с тест до 75 грама и макара с PE 1.2, за да догони Зенака Провокира няколко атаки на лефери и той с Gar-a, ако не се лъжа и той закачи 4, Васко поправи ме, ако греша, но тия 700-900 грамови рибки като ги напънеше с тоя Евъргриин направо се разкъсваха във водата. Отплуват с разкъсани усти, гърбове и кореми. Откачиха му се всичките до една. Той никак не се ядоса дойде един Йорго до него да мята и си викам, ако сега тоя го оплете ще има баньо-баньо. Добре, че не го оплете, че нашия ич не беше ядосан. Обяснението е, че е много твърда тая въдица за тези риби. Грешен избор на Васил за този рунд. Всички останали колеги – пълно капо и от към риби, и от към удари, и от към проследявания, ако не бяхме там, нямаше и да разберат, че рибата е пред тях.  За всичките дни нито веднъж тая риба не показа присъствие с атака на естествена храна, да стане джурумче или поне едно рибе да излезе на дълги летящи прибежки над водата. Аз виждах лефера как идва и започва да плува зад примамката и я следва с метри и бях напипал какво да правя с Gar-a, за да я подразня да удари, въпреки залповете около нея. Ако загърбим всичко горе или допуснем, че е булшит - другото обяснение е чист късмет, на 4 пъти да ме е споходил.

След края на активността на лефера, т.е. след като си замина от мястото, все пак Васко спаси капото с един много приличен лаврак на същия тоя Евъргриин, по-голям от всичките ми лефери, но за него друг път.

За който познае обстановката – честито, запази го за себе си, не сме на конкурс познай мястото, точки давам, ама от черните ☹ Благодаря Ви за разбирането!

Такъм: Zenaq PA90, Stella 4000 FI, YGK PE 1.5, 0.47 флоро, карабина Kahara, примамка Angry Gar