виж Количката е празна

Новини

23 февруари 2019

Един труден риболов, с елементи на комедия към края

Един труден риболов, с елементи на комедия към края, който можеше да бъде и почти трагедия с привкус на капочино, както доста колеги преди това… Слаба, към никаква активност на рибата, като изключим едни кокалита, които гонеха дребосъка едната сутрин, но моя милост си беше забравил микроджиговете за тях вкъщи .

Ако някой ми беше казал, че лаврак 30-32 сантиметра може да удари на воблер 20 см, щях трудно да му повярвам. Не го търсех него с тоя воблер, но дойде до мен и на един метър от брега просто лапна последната тройка на воблера. Чак ме изненада . Удари някъде около 11, тъкмо мислех да се отказвам и да ходя на друго място. Примамката е Duo 200 Flyer, цвят Mullet HD.

Леферите са обедно следобедни, след търсенето им няколко дена по нормално за риболов време, първият дойде около 13:30. Неактивни риби, трудни, удряха през интервал от поне 40 минути, та доста търпелив се оказах. Петият го няма на общата фотосесия, тъй като един шибан гларус го отнесе, възползвайки се от това, че се бях разсеял и обърнал за минута и половина. Обръщам се и гледам птицата проклета го гепила и полита с него. Подгоних го, ама късно е чадо, излетя отиде над водата и след като прелетя 30 метра го изпусна, щото тежък му дойде за лакомата човка. Не му било писано да мре на този лефер .

Сега малко за примамките за леферите. Успях да се сдобия с няколко Гар-а, взети назаем и това се оказа печелившото в случая. През тези няколко часа мятах и други примамки, различни игли, Пачинко, даже и по-големи воблери, но единствената успешна примамка се оказа Гар-а. Бавна проводка, с широк глайд, както казват колегите, големите риби се изпедерастяват и налитат на розово . Най-големият беше на розовия, останалите всички на сардината. Iskren Dimitrov, евала брат за това което си направил.