виж Количката е празна

Новини

23 февруари 2019

Сто лефера на повърхностни примамки Глава Десета

Като минах на вълна нощен риболов, та се сетих и за нощния поход на Ники и му поисках малко снимки да ми прати, за да го споделя с вас.

Ники за пръв път имаше възможност да работи с Angry Gar. Изтегли си от кутията тази примамка, която се оказа изключително успешна по две причини. Първо заради цвета, но най-вече и още от предния риболов, където нямахме Гарове, Ники беше усъвършенствал бавното змиевидно водене за мястото и сезона и като взе гар-а от раз му се получи. Второ след края на излета като направих разбор, оглед и изводи, този Гар се оказа единствения оборудван с прави куки. Останалите бяха с куки със завити остриета. Разликата в резултата на Ники и всички останали беше осезаем в броя закачени риби. Не че и той не откачи, откачи и то много. Защо е откачал той си знае – не е засичал ли, твърде силно ги е натягал ли, не потапял ли беше върха и скачаха много, не минал през циганката ли, в тъмното не го следих какво точно прави, но имаше в пъти повече закачени риби от нас, а при мен, Стас и Владо удари имаше в изобилие, закачени драстично по-малко.

Ники пръв ни показа с този лефер с тегло 3,8 кг, че пред нас има и други риби освен стандартните за вечерта м/у 1,5 и 2 кг. Рибата беше жива на кантара и той се лашкаше м/у 3.7 и 3.9, приемаме че е 3.8, въпреки че кадъра е запечатал 3.7.

Евала Ники, голям си!