виж Количката е празна

Новини

23 февруари 2019

Сто лефера на повърхностни примамки Глава Първа

Започвам да списвам и споделям поредицата „Сто лефера на повърхностни примамки.“

Увод

Малко позатихнах последните 2 месеца, въпреки че реализирах 20+ дни риболов, но ако бях поствал, едва ли щеше да ми остане шанс да хвърля от народ. Вече го изпитах на гърба си какво се случи с последното място, което постнах и не успях да стъпя повече там. 
Лових с различни приятели, на различни места, предимно на повърхностни примамки – Angry Gar, Jack Fin Stylo, Basasin, Ima SaltSkimer, Patchinko, Ima Popkey, Duo Bayruff 135mm, новия Савидж, че му забравих името, няколко вида попери и куп други, но на тия настоявахме. Може да пропускам някоя. Доста хора ми се обадиха и доста срещнах, много неща си премълчах по разбираеми причини, но достатъчно казах и на всеки. Извинявам се, ако някой се засегне като проследи поредицата – нищо лично към никой, съвсем егоистично исках да хвана още и още и постоянната борба с по няколко местни, които кастват нон стоп отгоре ни в буквалния смисъл беше достатъчна, ако и дойдат още 2-3-4 групи българи щях да си тръгна просто, а не исках. И през четирите ми посещения из гръцко, срещнах няколко БГ групи, които не дойдоха на местата, на които ловихме, а и им ги казах или знаеха за резултатите ни по други канали - а не дойдоха именно, за да не ме притесняват – РЕСПЕКТ към тях, едно голямо ЕВАЛА, оценявам го, защото колкото повече хора, толкова по-малко риби, а може и 0 риби направо, дори да са си там! 
Когато ми остане време ще качвам по нещо и описвам какво се е случвало и до какви изводи съм стигал. Няма да спазвам хронология.

Глава Първа
Такъм: Zenaq PA90, Stella 4000 FI, YGK PE 1.5, флоро 0.47, карабини Kahara, едни от малкото, от които останах доволен и не ме предадоха.
Това са рибите от последния ден. Имаше удари само на Angry Gar и Basassin. Пробваха се също голямо пачинко, има попкии, бей руф 135 и няколко типа попери и няколко вида миноу воблери – дуо, дуел, асасин и халука. Извода за този ден беше, както и за повечето, че се искаше дистанция и само Gar-a я осигуряваше без проблем. Jack Fin в последните дни не съм хвърлял въобще, ще разберете защо по-натам. Този дни си направих експеримент с куките и специално за иглите и куките. Мятах Gar, на който двете тройки бяха различни едната с подвити остриета на Декой, а едната с прави на Оунър. Предния ден тази с правите беше отред, а с подвитите отзад. Този ден ги размених. Като цяло и предвид всички дни извода, до който достигнах е следния. Въпреки, че куките с подвити остриета щадят повече примамката, гелетата когато ползваш куки с изправени остриета са в пъти по-малко. Като цяло и двете куки е по-добре да са с изправени остриета. Ако изпаднете в ситуация, в която трябва да сложите 2 различни куки, предната е по-добре да бъде с прави остриета. Говорим за лефер и игли! Имах 7 празни удари в 5 проводки, предния ден положението беше точно обратното с обратен ред на куките. Смених и двете с прави остриета. 
За днес толкова нямам повече време да пиша.